2016-Rio


SPORTOVNÍ HRY – PAŘEZ u Jičína

2. – 16. července  2016

 

RIO-2016-barva

SOBOTA – DEN PRVNÍ

Nejdříve jsme se do Ria (na Pařez u Jičína) museli dostat. Letenky byly moc drahé, takže jsme dopoledne vypluli z Karlínského náměstí. Po připlutí nás čekal oběd, ubytování v olympijském městečku a nezbytná CELNICE. Pozornost celníků se zaměřila zejména na pašování vitamínu C. Byly zkontrolovány pasy a začalo být jasné, že Sportovních her se zúčastní státy tří barev: modré, zelené a červené. Státy proto mohly ke konci dne přemýšlet o svých názvech, hymnách a dalších atributech.

STÁTY POVIDLÁN hlavní město Pecka FC ZELEŇ RAJSKÁSPĚTILAND
TRENÉŘI Markéta (Spráťa),  Pavel (Ptápa), Lenka, Jiří (Olga), Ludvík, Míša B, Míša,  Zuzka, Mája, Tereza, Faustýna, Radek Bětka, Matěj, Jana, Lenka (Ovečka), Cokolinaf (Ondra), Vláďa (Géza), Ondra R, Radka, Aneta, Slávek Zuzka, Petr (Vlčák), Jitka, Vítek, Daneček, Kryštof, Jiří (Porno), David, Adéla, Lenka H
ATLETI Kája H, Honza D, Erik M, Dominik B, Jirka N, Dominika K, Silvie L, Bára Z, Míša H, Sára B, Filip J, Míša F, Laura S, Jindra M, Jakub S Bára N, Tomáš B, Bára K, Véna N, Vojta K, Týna P, Verča B, Míša G, David P, Matouš H, Péťa Š, Marek S, Robin J, Jana H Kristýnka N, David K, Kristýna M, Míša S, Fanda S, Honzík V, Zuzka B, Adéla R, Verča Š, Tomáš K, Amy D, Erika S, Anna T, Tomáš V
HYMNA    Pusťte si hudební předělávku táborových pokřiků, jak ji pro nás všechny upravil Jáchym.

NEDĚLE – DEN DRUHÝ

Celnicí naštěstí všichni prošli, ale zbývala ještě jedna důležitá věc a tou byly povinné lékařské a biometrické prohlídky. Byla měřena DÉLKA ŠTULPNY, TEPLOTA a OBVOD ATLETICKÉHO PASU. Mezitím jsme také postavili naše nové barevné stánky proti dešti i slunci. Večer jsme pak slavnostně zapálili olympijský oheň a zahájili Sportovní Hry DISKOTÉKOU.

PONDĚLÍ – DEN TŘETÍ

Prvními soutěžními disciplínami byly BĚH S VODIČEM a HOD DISKEM. Nezapomněli jsme ani na pomocné sportovní síly a zkusili štafetově podávat TENISOVÉ MÍČKY a poté státy zkoušely hodit MÍČKY NAJEDNOU DO VZDUCHU. Poslední soutěží dne byl SKOK DO DÁLKY Z MÍSTA.

ÚTERÝ – DEN ČTVRTÝ

Díky firmě Proevent jsme mohli soutěžit v ŠERMU a STŘELBĚ. Zkusili jsme i BĚH s pomocí speciálního zařízení – GOWAY – úžasná věcička, na kterou se postavíte a ona vlastně chodí za vás. Protože pořád hrozilo nebezpečí nečekaných celních prohlídek stran pašování vitamínu C, nacvičoval se i ÚNIK Z POUT. Večerním programem se pak stal KRASOBĚH trenérů na gowayi.

STŘEDA – DEN PÁTÝ

Vedro zdaleka nebylo tak hrozné jako v minulých letech, ale ani tento rok jsme nakonec neodolali pokušení místního brouzdaliště a bazénu. Vyzkoušeli jsme již klasický ZORBING a pokoušeli se osedlat i FOTBALOVÝ MÍČ v duchu divokého rodea.

ČTVRTEK – DEN ŠESTÝ

Abychom se neplacatili pořád jen v olympijském městečku, vyrazili jsme na maratón. Soutěžně jsme cestu sbírali MARATÓNSKÉ ZPRÁVY a v lese mezi skalami jsme si i zahráli PETANQUE. Abychom se nezapomněli zmínit, večery trávíme výtvarnými dílnami a zpěvem za doprovodu kytar a fléten a ukulele.

PÁTEK – DEN SEDMÝ

Na pořadu dne byl sportovní DRIBLING, BASEBALLOVÝ TRENAŽÉR a hromadná ROZCVIČKA.

SOBOTA – DEN OSMÝ

Sobota byla určena pro bližší kontakt s kulturou olympijského pořadatele. Většina sportovců se věnovala různým „indiánským“ ručním činnostem. Během dne přijela i „mezinárodní“ delegace z firmy Ernst-Young, kteří pro nás v rámci svého projektu připravili soutěžní hru. Protože trenéři si připadli málo vytížení, měli možnost vyzkoušet si závodně SERVIS FORMULE 1. Zbytek dne byl pak věnován kultuře. Umělecká porota (ve které zasedal například Behanovič Rychlý či němá Etiopská Běžkyně) hodnotila kulturní výkony sportovců a na pořadu bylo i představení ALEGORICKÝCH VOZŮ jednotlivých států. To víte, Rio de Janero se bez karnevalu neobejde.

NEDĚLE – DEN DEVÁTÝ

Neděle je od slova nedělat. Trochu jsme se flákali, trochu si hráli s nahráváním pokřiků do záznamu, trochu jsme i procvičili důležitou disciplínu rozhodčích – losování pomocí KÁMEN, NŮŽKY, PAPÍR. A navštívili i místní VODOPÁDY a soutěžili v chytání vody. Ale hlavně jsme se těšili a šetřil na pondělí, kdy mělo být středoamerické vedro.

PONDĚLÍ – DEN DESÁTÝ

VÝLET – autobusem do Turnova a tamního nového Aquaparku, kde jsme si užili vodu, tobogány, bubliny i oběd v místním občerstvení, které na náš nápor nebylo zcela připravené, ač být mělo. Po procházce Turnovem a návštěvě místních zajímavostí a kavárničky v parku jsme dorazili zpět na Pařez a zasoutěžili si v zajímavé hře. Jeden z atletů, Jakub, měl narozeniny, takže každý stát dostal na oslavu dort a vyhrál ten, který ho slupl první (mezi námi, Jakubův stát to nakonec nebyl 🙂

ÚTERÝ – DEN JEDENÁCTÝ

Tento den jsme se věnovali několika aktivitám. Zachraňovali jsme například OLYMPIJSKÝ OHEŇ, který nesmí nikdy zhasnout, tudíž je potřeba se o něj dobře starat. Zkusili jsme i AQUABELLING, kterýžto byl prováděn v suché variantě na hřišti, zato v plné státní  obsadě. S pomocí rehabilitačního padáku jsme zkoušeli KOORDINACI. Na vycházce si trenéři vyzkoušeli předávání „POTÁPĚČSKÝCH BRÝLÍ“ z oka do oka. Během dne jsme i odlévaly MASKY sportovců na případné pamětní medaile. Trochu jsme si také zpestřili místní jídelníček vlastním GRILOVÁNÍM.

STŘEDA – DEN DVANÁCTÝ

Abychom nebyli jen čistě bílí a bezchybní, trochu jsme si zazlobili s pašováním VITAMÍNU C a vyrazili na další výlet, aby si atleti mohli kapánek vydechnout. Cestou na KOST museli jen poznávat a sbírat místní flóru. Na Kosti potom už jen zbývalo vyškrabat se několik pater na ochoz a zkouknout divadelní představení místního uměleckého spolku.

ČTVRTEK – DEN TŘINÁCTÝ

Ve čtvrtek se pašování Vitamínu C stalo osudným hlavnímu vedoucímu, u kterého našly celní orgány podezřelý balíček a byl zatčen a odvezen k přešetření. Do konce tábora ho už celníci nevrátili.

PÁTEK – DEN ČTRNÁCTÝ

Sítotisk. Večer nás čekalo vyhlášení celkových výsledků, slavnostní zakončení olympiády, zhasnutí olympijského ohně a diskotéka. Aćkoliv se Povidlán – hlavní město Pecka pohyboval celou dobu na konci celkového bodování, v posledních dvou dnech předvedl úžasný finiš a celé hry nakonec vyhráli atleti právě z tohoto státu.

SOBOTA – DEN PATNÁCTÝ

Odjezd. A byli koně? Byli.

Fotografie naleznete postupně v galerii nebo několik černobílých zde.