2017-SuperHrdinové


Zatím provizorní představení asistentů.

Na táboře dostávaly týmy postupně komiksové kresby, které se týkaly aktuálního superhrdiny a ke kterým měly doplnit texty. Ze všech tří verzí jsme vybrali tu nejlepší a tady si můžete prohlédnout VÝSLEDNÝ KOMIKS.

První den Sobota 1. července DOKSITY

Sobota ráno, osmá hodina, a po Karlínském náměstí se začaly pohybovat podivné superpostavy. Kolem deváté jich už byly celé houfy, začaly se registrovat a odevzdávat kryptonit a adamantium. Trochu jsme se zdrželi, než se Superbus vrátil se supervozíkem (supervozík je totiž ještě větší než vozík), ale oběd v Rekreačním Areálu Poslův Mlýn jsme krásně stihli. Po příjezdu a odpoledne se připojili i superhrdinové s batmobily.

Spoustu času zabralo vybalování a ubytování. Našli jsme si ovšem čas, abychom se všichni seznámili a řekli si základní pravidla a ustavili tři klasické barevně odlišené týmy – červený, zelený a modrý.

červenáčervenáčervenáčervená

SRGOŠTĚNKY

zelenázelenázelenázelenázelená

ZEBU

modrámodrámodrámodrámodrá

SuperModroPlínoBlesky

Jíťa, Áďa, Terka, Jana, Matěj B Bety, Pavlína, Míša Ch, Alena/Jirka Zuzka, Zlatka, Míša K, Fáfa, Ptápa
Dan (Thor), Viktor (Wofce) Honza Kryštof, Tomáš, Radek, Matěj P,  Bohu Jakub (Herák), Petr (Vlčák), Richard
Vítek, Michal Jana, Verča, Ondra, Lenka Jiří (Olga), David, Radka, Bára, Matěj D
Kája H, Vojta K, Bára N Martin B, Erik M, Týnka P Dominik B, Dominik K, David K
Honzík V, Týnka N, Lucka N Véna N, Andrea R, Bára K, Honza D Jirka N, Lenka M, Fanda S
Sára Ba, Amy D, Jana H, Matouš H Zuzka B, Míša H, Bára Z, Silvie L Verča B, Míša F, Adéla R, Míša G
Jindra M, Dáda P, Markéta R Jakub S, Marek S, Verča Š, Tomáš H Laura S, Nikola S, Anička T, Tomáš V
Gábina S, Sára Bo, James S, Baruch Martin Č, Verča K, Ruben, Zuzka Robin J, Petr K, Péťa Š, Vláďa
Joža, Fanda, Ludvík
A pár superhrdinů mimo týmy: Adam, Tomáš, ondra, Markéta (Spratek)

V tuto chvíli se situace jevila tak, že město DOKSITY je ohroženo zločinným Hyper Imobilem, který terorizuje všechny obyvatele. Výcvikové středisko profesora X. shromažďuje potenciální superhrdiny, aby postupně objevili a zlepšili své superschopnosti a mohli s pomocí existujících superhrdinů porazit Hyper Imobila.

Druhý den Neděle 2. července SUPERMAN

V dopolední scénce jsme se dozvěděli základní dějovou linku letošního tábora a potkali se i s prvním superhrdinou – SUPERMANEM. Simulovali jsme jeho jedinečnou superschopnost létání – papírovou vlaštovkou. Vyzkoušeli si, jaké to je, když má Superman supertasemnici. Hledali jsme miny, které nakladl v Doksity Hyper Imobilus.  Během dne jsme také objevili H.I. špeha, kterého jsme zkušebně ukamenovali. Na místním heliportu jsme si porovnali rychlost týmů. U táboráku s kytarami jsme pak ohodnotili modely budov jednotlivých týmů, které měly být následně aplikovány do bodovacího plánu města Doksity.

Třetí den Pondělí 3. července BATMAN

Vyrazili jsme za hranice Doksity do lesa. tam jsme se zkusili živit jako netopýři, tedy lovem hmyzu, konkrétně much lesních, protože ty jsou daleko chutnější než mouchy domácí. K Batmanovi patří vysoké tmavé věže, takže jsme tři takové postavili v tamním temném lese. Netopýři i Batman používají echolokaci, takže jsme si ji zkusili při záchraně krásné dívky. Odpoledne si všichni zkusili netopýří vis hlavou dolů, štafetový let s křídly a po večeři i trochu toho supertance.

Čtvrtý den Úterý 4. července IRON MAN

S Iron Manem jsme se soustředili hlavně na manuální zručnost a technické výdobytky. Nejprve jsme zjistili, jak rychle si tým dokáže postupně obléci superoblek Iron Mana. Pak přišla trocha zábavy při sběru speciálních oblekových špuntů. Na pořad přišlo i komunikační propojení týmu jediným „drátem“. Málokdo ví, že Iron Man byl šampión v kuličkách, my si to i zkusili. Odpoledne jsme si též změřili, jak dlouhé kroky dokáží dělat jednotliví superhrdinové svými prstíky. V rámci technologického výcviku jsme si zajezdili super autem. A večerním vyvrcholením bylo improvizované cirkusové představení spřátelených tanečníků.

Pátý den Středa 5. července CATWOMEN

Kočky jsou zrádné, jedna zrádná to proto byla nucena vydržet při hodu na zrádce. Při zrakové zkoušce jsme ověřovali, zda superhrdinové vidí správně předváděné pojmy a jestli jsou schopni je i poznat. Protože jsou kočky proslulé i svým sluchem, prozkoušeli jsme ho při navigaci oslepených vedoucích „hustým“ lesem. Během odpolední vycházky jsme otestovali schopnost být potichu, kočičí „šestý“ smysl při odhadování skrytých obrazců i kočičí mlsné jazýčky.

Šestý den Čtvrtek 6. července ICEMAN

Když už jsme zachraňovali Doksity od nadvlády Hyper Imobila, bylo potřeba prozkoumat i pravé Doksy a slavné Máchovo jezero. To jsme zkoumali pod patronátem Icemana, který naštěstí nepokryl celé jezero ledovým krunýřem, takže jsme ho stihli obeplout výletní lodí. V přístavu jsme si dali svačinu a odebrali se do místního parku, který jsme dost invazivně obsadili a dali si tam obýdek a poledňák. Poté, co Tomáš zaparkoval zásobovací auto kapitána Ameriky mezi prolejzačky, přijel po americku (tedy dost svižně a akčně) policista, zaparkoval mezi houpačky, vystoupil z vozu a zahartusil: „To jsem ještě neviděl, aby mi někdo parkoval v parku!“, pak se rozhlédl, rychle pochopil, proč tam parkujeme, a objevil se znovu, až když odhalil auto kapitána Ameriky zaparkované nevhodně před branou místního zámku, kde část výpravy navštívila dost bizarně pojatou výstavu o strašidelnosti pohádek. Jedinou bodovanou soutěží bylo sehnat kostku ledu během zpáteční cesty přes cukrárnu na náměstí a na večeři do tábora.

Sedmý den Pátek 7. července HULK

S Hulkem jsme toho dne zakusili mnoho legrace, zejména díky možnostem našich přátel z firmy PROEVENT, ale třeba posuzování superdélky jsme zvládli sami i přetlačování v páce. Ovšem například virtuální box sami neumíme, Piváci ano 🙂 Taky umí tetování airbrushem. Co ale umíme skvěle je těšení na večerní koncert kapely CURLIES. 

Osmý den Sobota 8. července JEAN GREY

Jean Grey, v podstatě nejsuprovější superhrdinka, nám přinesla tolik aktivit, že nám to vystačilo na celý víkend. Doboxovali jsme turnaj. Zkusili si lukostřelbu i rychlostní koulení míčku plazením vpřed. Hlavní náplní byl určitě AEROTRIM, speciální zařízení, kde vás upevní do kruhu a spolu s dalšími dvěma kruhy a třemi osami otáčení umožní člověku zažít nepoznanou prostorovou rotaci.

Devátý den Neděle 9. července JEAN GREY

Neděle proběhla klidným letním tempem. Po vzoru Jean jsme dále trénovali telepatii při mindballovém turnaji (MINDBALL je hra, při které snímače na hlavě registrují vaši schopnost se soustředit a počítač to převádí na pohyb míčku, který přetlačují proti sobě dva soupeři). Superasistenti si připravili superscénku, při níž se objevil i Hyper Imobilus. Využili jsme jednoho z mála koupacích dnů a smočili se v místním rybníku. A hlavně si užili palačinkový den. Alena s Věrou a Tomášem jich udělaly asi milión.

Desátý den Pondělí 10. července WOLVERINE

Mindballovým pavoukem se dopoledne na vrchol protlačil vítěz Tomáš H. V rámci trénování superschopností jsme zkoušeli, jak rychle lze lžičkou naplnit hrneček a také jak rychle lze bouchat Hyper Imobila kyjem do hlavy. A večer přijel z Prahy host velechtěný, hudební skladatel, textař, zpěvák a hráč PETR WAJSAR. Živák je živák.

Jedenáctý den Úterý 11. července CYCLOPS

Zrak – Cyclopovu superschopnost jsme chtěli potěšit vytvořením vlastních „komiksů“ s použitím živých modelů a fotoaparátů. Zatím máme komiks ZEBU (tedy zeleného týmu). K odpolednímu povyražení posloužilo Házení okem.

Dvanáctý den Středa 12. července SPIDERMAN

Spiderman nám přinesl hlavně vlákna, provazy a lana. Na hřišti u rybníku jsme zkusili splétání ze tří vláken. Skrz síť u stanu každý tým zkoušel prolézt tak, aby nerozechvěl ani vlákno. Trochu jsme se zahýbali při štafetě slalomem a poslepu a při hadovi a podlézání v sále jídelny (trochu poprchávalo). Také se zkoušelo například hromadné snování vlákna (toaletního papíru).

Třináctý den Čtvrtek 13. července FLASH

Flash je tak rychlej, že než jsme se rozkoukali během snídaně a zhltli ji, první skupina už nastupovala do autobusu, chvilku po desáté nastoupila i druhá skupinka, mezitím už první skupinka nakládala některé nechodící na čtvery nosítka od Fantomase, někteří uchopili nosítka, někteří prázdné vozíky, někteří uchopili nejistě chodící, a tradá

NA BEZDĚZ!!!!

Začáteční výška 400 m.n.m., koncová výška 600 m.n.m., délka trasy, kde vozíky nepomohly, byla asi kilometr, převýšení 125 m. Ve dvě hodiny jsme tam byli všichni a koukali na Říp.

Když Hyper Imobilus viděl, co jsme dokázali, nezbylo mu než se krčit v koutě a bezmocně přihlížet, jak mu každý  odebíráme část jeho superschopností. Když jsme rozebrali H.I., vydali jsme se dolů k Vejrovi. Tam byl domluvený oběd a bylo to krásné místo na relaxaci. Závěr výletu byl po oddílech a po červené turistické zpět do Doksity. Můžete hádat, který tým neudržel červenou? Červené Srgoštěnky …. ale večeři stihli, byla studená, tak počkala.

Čtrnáctý den Pátek 14. července HYPER IMOBILUS PORAŽEN

Po Bezdězu se začalo ráno pomaleji, ale i tak se ještě stihlo pár soutěží na oslavu očekávané porážky H.I.. Soutěže nám pomohly vyřešit i přebytek tvrdého pečiva ze snídaní. zahráli jsme si BaseHousku (obdoba BaseBallu) a vyráběli kvalitní SuperŽmoulanku (obdoba strouhanky).

A kdo vlastně vyhrál bodování a celotáborovou hru? Během tábora jsme mohli sledovat na vystaveném plánu města Doksity, jak jsou postupně osvobozovány jednotlivé „čtvrti“ a přibývají barevné domečky. Nejvíce bodů získali SuperModroPlínoBlesky (89), na druhé pozici ZEBU (85) a třetí místo pro Srgoštěnky (73).

Odpoledne se částečně uklízelo a balilo a hlavně se každý připravoval na závěrečný slavnostní večer, který byl moderovaný krásnými superhrdinkami a kde každý ukázal svou získanou a rozvinutou superschopnost. Po krátké taneční vsuvce se všichni superhrdinové vypravili na hráz rybníka. Tam jsme společným telepatickým úderem (dobře, bylo to až na podruhé) zničili poslední zbývající superschopnosti Hyper Imobila, který se definitivně rozletěl v ohromujícím ohňostroji, kterým vyvrcholila naše úspěšná snaha osvobodit Doksity od jeho nadvlády. A nepomohl mu ani vcelku vydatný déšť, kterým chtěl ohňostroj uhasit. Zvládli jsme ho zlikvidovat i v dešti.

Patnáctý den Sobota 15. července NÁVRAT

Poslední den. Snídani jsme měli časnou. Předání objektu a superhrdinů, kteří se nevešli do superbusu, přineslo asi 90 minutové zpoždění. V Karlíně už proto čekaly průvody rodičů i s transparenty. Vyložili jsme superhrdiny i materiál, předali zbytky kryptonitu a adamantia, rozloučili se …. a letošní výcvik superhrdinů skončil.

Mějte se krásně a na dalších akcích SUPERAHOJ

Sestry v sukni