Cirkus 2015 Pařez


Servus velevážené publikum.
cirkus2015

V této manéži uvidíte nevídaná čísla každodenního programu (velkými písmeny jsou vyznačeny akce a bodované soutěže, většinou je to i nafoceno, a fotky přibudou za nedlouho, viď tomíku?)

Sobota 4.7. 2015

Začátek je stylově cirkusový: Ze zařízení Astra v Orlických Horách jsme se v úterý dozvěděli, že ústní dohoda s panem Bělohlávkem nemá cenu ani sloního trusu – ten na benefici prodáváme za tisíce. Nezbývalo než rychle sehnat něco jiného. Zachránila nás paní Prantnerová – nová provozovatelka Pařezu u Jičína. Nabídla nám plac na stan a nakrmila naše lvy ubytovanými Sokoly. I těm děkujeme, protože nám přenechali objekt a ubytovali se na kopci v chatkách.

Takže Cirkus nám začíná pořádným cirkusem, jak má být. V Karlíně unášíme a vykupujeme nějaké ty děti a vyrážíme s maringotkami do Pařezu.

Protože teploty vystoupaly přes třicet, je odpoledne jasné: vybalit, rozmístit do maringotek (pokojů) a chladit v bazénu.

V cirkusech pracují celé rodiny. Protože jeden takový cirkus se nedávno rozpadl, Je potřeba sehnat alespoň tři rodiny na nový cirkus, protože určitá soutěživost je ku prospěchu. My zakládáme tři významné a starobylé cirkusácké rodiny a rovnou zkoušíme i KROCENÍ MEDVĚDA OBRUČÍ (když se medvěd rozvzteká, tak ho zchladíte prohozením obručí do vody).

 

   Los Famílios Fon Alka Půlka Paprika

  Soni Rybstoni

   Kočkopes

  Slávek, Ptápa, Zuzka, Jana, Vašek, Olga, Richard, Bára, Jakub

  Viktor, Radek, Markéta, Kačka, Jáchym, Géza, Míša

  Tomáš, Matěj, Bětka, Jitka, Daneček, Petra, Petr, Jirka, Katka

  Týna P, Dominik K, Véna N, Luká V, Vojta K, Erik M

  Fanda S, Kája H, David K, Martin B, Jana B, Dana V, Marek H

  Míša G, Jirka N, Andrea R, Honzík V, Bára K, Simča R

 Robin J, Verča Š, Adéla R, Verča Z, Laura S, Teresa R, Míša F, Filip J, Tomáš H, Gandalf,  Agi, Zorka

  Péťa Š, Veronika K, Sára B, Verča B, Erika S, Jenda F, David P, Marek S, Zuzka B, Fanda, Baruch, Ruben

  Bára Z, Kristina B, Silvie L, Karel B, Tomáš K, Anička T, Jana H, Míša H, Matouš H

Bazének v Pařezu

Bazének v Pařezu

Samozřejmě jsme si rychle udělali i stín.

Samozřejmě jsme si rychle udělali i stín.

 

Neděle 5.7. 2015

Původně plánovaný nácvik salt z hrazdy se nekoná, je vedro, cirkusáci se jdou chladit do bazénu. Jako malou náhradu vám můžeme nabídnout ochutnávku cizokrajných specialit dovezených z cizích krajů, například CHOBOTNICE NA TALÍŘI. A pozorovat můžete i naše akrobaty při tréninku jednodušších cviků.

Pondělí 6.7. 2015

Provizorní stan je již postaven, takže hurá nakrást slepice do okolí. V lese žádné slepice nebyly, ale je tam chládek, tak aspoň zkoušíme ROZTÁČET TALÍŘE, ŽONGLOVAT a hrát ČÁRU. Odpoledne se dodělávají rodinné věcičky. Po večerním krmení zvěře přichází na řadu cirkusová kapela.

Úterý 7.7. 2015

Dopoledne se u šapitó pořádají sokolské šibřinky, tak se jdeme podívat na ALEGORICKÉ VOZY. Vedra přetrvávají, zvěřinec už pěkně smrdí. Vyrážíme na mýtinu vedle zříceniny. Tam je taky chládek. Zkoušíme tam náročný trik: HÁZENÍ KUŽELKY NAD SEBE. Odpoledne musíme kropit srstnatá zvířata, aby se nepřehřívala, a LOVÍME VODNÍ ZVÍŘATA, zda by nešla drezůrovat.

Středa 8.7. 2015

Brouzdaliště je ideální na naše cachtání, ale na pořádnej tobogán musíme do jičínského Aquacentra a na poháry do centra. HURÁ NA VÝLET. Cestou se sice nikdo neztrácí, ale slepice zase nemáme.

Čtvrtek 9.7. 2015

Výlet nás většinu dost vysílil a tento den věnujeme hlavně úklidu, VÝROBĚ ŽONGLOVACÍCH MÍČKŮ a relaxaci. Je potřeba nabrat dost sil na večerní koncert kapely CURLIES v Hostinci Na Blatech.

Pátek 10.7. 2015

Fouká vítr, teploty už jsou snesitelnější. Dopoledne je na řadě zvěřinec. Nejdříve na hřišti zkoušíme pocity myší při PRŮLEZU HADEM, pak je potřeba UKLIDIT HADÍ HOVÍNKA. Po obýdku se věnujeme FYZIOTERAPII s Terezou, to mají akrobaté rádi. Také začínáme ladit formu na závod ve stěhování maringotek.

Sobota 11.7. 2015

Sobotní SAFARI SUPER. Sloni, surikaty, servalové, solifugy, svět savan. Skvělé! Senzační!

Odpoledne oheň, opékání, ohryzávání, ozvučování, omývání, ospalost.

Neděle 12.7. 2015

V neděli se nedělá, ale trénovat se může. Na pořadu dne jsou zejména CHŮZE PO LANĚ, a HRAZDA. Protože v papírech požadovaných Evropskou Unií nesmí být cirkus, musíme také rychle SKARTOVAT některé „nedůležité“ dokumenty. A zjišťujeme dispozice k chůzi na rukou – MĚŘÍME DLANĚ.

Pondělí 13.7. 2015

Díky firmě PROEVENT zkušíme mimojiiné ŽONGLOVACÍ TRENAŽÉR. Dále se při pondělku zaměřujeme na DREZŮRU PSŮ, PŘITAHOVÁNÍ PANDY a je vyhlášen i turnaj ve STĚHOVÁNÍ MARINGOTEK. A po perném dni si všichni akrobati zaslouží další dávku profesionální FYZIOTERAPIE s Terezou.

Úterý 14.7. 2015

V našem cirkusu ukazujeme i běh SIAMSKÝCH DVOJČAT. V manéži nesmí chybět ukázka KRASOJEZDECTVÍ. A protože fouká vichr (k večeru čekáme bouřku) musíme trénovat STAVĚNÍ ŠAPITÓ. A aby se nám lépe usínalo což trochu toho VEČERNÍHO TANEČKU.

Středa 15.7. 2015

Zvětšujeme manéž a rozšiřujeme stádo. Tentokrát jsou to ale PRAVÍ KOŇOVÉ (i když chodí jen proti směru hodinových ručiček). V pravé koňské ohradě nahoře v Pařezské Lhotě.

Čtvrtek 16.7. 2015

Celý den se vyrábí kostýmy, kulisy, píšou se scénáře, co se to děje? Před večeří jsou v naší cirkusové manéži sehrány tři divadelní hry. Pak stíháme ještě představení profíků, AKROBATICKÉ VYSTOUPENÍ na šále, na ramenou a na berli s jablky. Jako přídavek jsou zveřejněna literární rodinná díla, která měla zajímavé zadání: PŘÍBĚH PANDY – a všechna slova musí začínat na které písmeno?

Pátek 17.7. 2015

Model cirkusu, na kterém průběžně pracujeme, sice ještě není hotový, ale už musíme uklízet ten náš cirkus. Během toho ale stihneme i výlet na kraj PRACHOVSKÝCH SKAL. Večer je slavnostním vyhlášením výsledků rodinného snažení. Rodiny postupně získávali body, za každých 10 bodů jde totiž pořídit maringotka – někde ty velké rodiny bydlet musí, že. Nakonec se jako nejcirkusovitější rodina projevila rodina SONI RYBSTONI (54 bodů), na druhém místě s jednobodovou ztrátou KOČKOPES a v těsném závěsu (51) LOS FAMÍLIOS FON ALKA PŮLKA PAPRIKA. Principálem celého cirkusu se stává BARUCH.

sobota 18.7. 2015

Piliny jsou zameteny, stan sbalen, zvířata naložena do klecí a maringotky se vydávají zpět do Prahy.

závěrem

Jak vyplývá z výše uvedeného, tábor byl význačný hned několika věcmi.

Provozovatelé středisek jsou nejméně dvou typů. První je tak „hodnej“, že vám radši neřekne, že vás neubytuje (Astra v Orlických Horách). A druhý typ je „vostrá“ ženská, co vás rozbrečí, když zapomenete zhasnout na chodbě, ale vystěhuje a odmítne kvůli vám hosty, když se ozvete čtyři dny před začátkem pobytu a hlavní sezóny (Pařez u Jičína).

Vzhledem k nastavení spacích režimů je velmi obtížné vyladit program tak, abychom se nemuseli moc vysilovat během tropických dnů a přitom si trochu užili večerní soumrak a trochu „chládku“. Chladili jsme ve vodě i v lese a až na pár rýmových následků jsme to snad zvládli.

Spolupráce s fyzioterapeutkou měla velký ohlas i výsledky, na které chceme navázat i do budoucnosti.

Opsal ošetřovatel opic Ondra

alias hlavní vedoucí.

Tady se můžete kouknout na dobové (černobílé) fotografie:  Cirkus 1       Cirkus 2       Cirkus 3

 

Protože s námi jelo letos hodně nových tváří na straně vedoucích i dětí dovolte krátký odstaveček o Ztrátách a Nálezech:

Někteří se o své věci starají sami, někteří s pomocí (která je někdy zmatená, někdy nedostačující, někdy nevyžádaná), někteří nejsou ani schopni určit své věci. Protože víme, že na pokojích objektů je vždy málo úložných prostorů, vymýšlíme nějaký policový systém a zkoušíme zlepšovat šatní procedury: konkrétní lidé vybalují i balí, šijeme si pytle na špinavé prádlo, zkoušíme kontrolovat podpis každé nové věci z kufru a dopodepisovat to, ale v průběhu pobytu se asistenti střídají a po pár dnech se začnou ztrácet fixy na textil a výsledek toho je určitá nechtěná fluktuace oblečení. A jako osobní prohru beru nepodepsané věci vedoucích, což situaci nezpřehledňuje. Jediný okamžik dokonalé kontroly by asi byl úplně na konci, kdy by všichni byli v autech a v autobuse a my bychom zkontrolovali seřazené kufry, což nám připadne (doufám, že i Vám) neproveditelné.

Omluvte, prosím, chyby v kufrech a pošlete mail, pokud něco nenajdete nebo naopak najdete navíc. Tomáš už se uvolil zorganizovat během pár dnů ztracenou a nalezenou manéž.

Zatím SERVUS

ondra

ps: Děkujeme za pozitivní reakce i za toleranci nachlazení, kterým jsme se opět nedokázali vyhnout. Rozptyl 15 – 20 stupňů během dne je dost těžko ovlivnitelná situace i přes nakoupené deky a aktivní oblékání a hlídání vychládání.